Donderdagochtend 10 mei 2018… Hemelvaart. In Hoogeveen wordt de jaarlijkse bbq wedstrijd georganiseerd onder de vlag van het SBWN.

Deze wedstrijd wordt onze vuurdoop, de allereerste wedstrijd voor Bad to the Bone BBQ and Outdoor Cooking team. Het weer laat ons een beetje in de steek, terwijl het de hele week zonnig en warm was begint het nu te regenen.

Het opzetten en inrichten van onze wedstrijdtent gaat nog wat onwennig maar al snel heeft alles een plek en zijn we er klaar voor. Met dank aan de plaatselijke AH mogen we voor een bedrag van € 7,50 nog inkopen doen voor de soep en om 10 uur krijgen we ons vleespakket uitgereikt. Daarmee gaat de wedstrijd van start.

Het deelnemersveld bestaat uit teams waarvan de meesten overduidelijk meer wedstrijdervaring hebben, het is al snel duidelijk… het niveau ligt hoog.

Als team moeten we telkens onze gerechten als 3e inleveren, te beginnen met soep van de bbq. We hebben gekozen voor een gegrilde wortelsoep met harissacreme.

Als de soep is ingeleverd valt een klein beetje van de spanning van ons af… de kop is eraf. Maar dat is voor korte duur… Na de soep komen de Moinkbals. Gemma heeft een mooi Oosterse variant bedacht en al snel staat ook dat gerecht op de jurytafel.

Dan is het de beurt aan de kiplolly’s. Deze serveren we met kokosrijst en zwarte bonen, samen met een heerlijke salsa van avocado,tomaat en mango. De kiplolly’s worden bestrooid met maanzaad en sesamzaad.

En dan is het laatste gerecht aan de beurt: Rollade.

Erik heeft zoveel geoefend dat hij intussen geen rollade meer kan zien, maar deze is echt een juweeltje.

Gevuld met serranoham, appel, dadel, noten, spinazie en paprika ziet hij er fantastisch uit!

De rollade wordt geserveerd op een notenrumble en met een abrikozensaus.

Nadat ook dit gerecht is ingeleverd kunnen we even ontspannen.

Tussen de gerechten door hebben we gelukkig ook tijd gehad om even bij andere deelnemers te kijken.

Er zijn onwijs veel mooie en bijzondere gerechten gemaakt! En hoewel we zeer tevreden zijn over onze gerechten is het zeker geen uitgemaakte zaak.

En dan is tijd voor de prijsuitreiking… enigszins gespannen horen we hoe er gescoord is door de teams. De behaalde resultaten doen soms absoluut geen recht aan het kunnen. Als na de vijfde plaats onze naam nog steeds niet genoemd is, beginnen we een klein beetje te hopen. Een top drie notering zou wel heel gaaf zijn! Een gedroomde start van onze eerste competitie…

Een top 3 notering wordt het, een gedroomde start ook.. en hoe! Bad to the Bone blijkt met 198 van de 200 punten als eerste te zijn geëindigd. Ongelofelijk…

Bij het inzien van de puntentelling blijken we met de moinkballs en de rollade een perfect score gehaald te hebben, en ook de soep en de kiplolly’s werden als beste beoordeeld.

Met alle vier de gerechten dus de eerste plaats, we kunnen het nauwelijks geloven.

In de afgelopen dagen hebben we enorm genoten van deze mooie start van ons seizoen. En nu gaan we ons weer richten op de volgende wedstrijd. 9 juni kun je ons vinden in Waddinxveen en gaan we proberen om weer goed te presteren. We hebben er zin in!

 

Bad to the Bone BBQ and Outdoor Cooking team bedankt de organisatie van de BBQ wedstrijd in Hoogeveen en al onze sponsoren!